Манчестър Сити няма да търси скъпи нови попълнения през януари, заяви мениджърът на отбора Пеп Гуардиола. Клубът е засегнат от финансовата криза заради пандемията от коронавирус и няма да бъде активен на зимния трансферен пазар, въпреки проблемите в атака.

Рекордьорът по голове за клуба Серхио Агуеро има проблеми с контузии и все още не се е разписал през този сезон. Другият основен нападател Габриел Жезус има само две попадения през тази кампания.

Сити има само 19 отбелязани гола в 13 кръга във Висшата лига, почти наполовина от 37-те, които отборът реализира по същото време през миналия сезон.

"Не, не очаквам да привличаме нови играчи през януари, защото икономическата ситуация по целия свят е такава, каквато е. Всички клубове страдат, ние не сме изключение", коментира Гуардиола.

Мениджърът продължава да вярва, че привлеченият от Бенфика португалски защитник Рубен Диас ще бъде основен играч в отбора през следващите години.

"Рубен не е направил и една грешка и винаги е концентриран на терена. Купихме изключителен защитник, освен това е и страхотен човек. Рубен ще ни донесе много успехи", каза още Гуардиола.