Манчестър Сити отнесе Арсенал с 4:1 на „Емиратс“ и стигна полуфиналите за Купата на Лигата. Така хората на Пеп Гуардиола, които спечелиха трофея в предишните 3 сезона, са много близо до нов финал. 

Гражданите показаха ефективност в атака и не оставиха съмнение в превъзходството си, като реализираха три пъти след почивката. 

През първото полувреме те също имаха инициативата, но лондончани успяха да се задържат в сблъсъка. Те обаче вече в 8 мача поред на домашната сцена са без победа, като единствените им успеха бяха в Лига Европа. 

И в двата състава имаше много промени, но все пак те изглеждаха достатъчно силни. За домакините Пиер Емерик Обамеянг отново липсваше поради контузия, а Кевин де Бройне и Рахийм Стърлинг не бяха в групата на гостите, получавайки почивка. 

Гостите не губеха време и поведоха още в 3-ата минута, когато Зинченко остана абсолютно свободен отляво и центрира отлично за Жезус, който с глава отклони топката във вратата. Това бе първият му гол от 609 минути. 

Гражданите продължиха да имат инициативата и Фернандиньо стреля опасно преди лондончани да се поокопитят и да започнат да действат по-активно. В 18-ата минута гостите едва не се самоубиха, когато при една върната назад топка вратарят Стефън трябваше с последни усилия да избива преследван от Мартинели. 

Двубоят вървеше спокойно преди в 31-ата минута домакините да изравнят буквално от нищото. Мартинели проби отлично отляво и подаде страхотна топка в наказателното поле, където Лаказет засече и намери далечния ъгъл, за да изравни с първия точен удар на домакините в мача. 

Последва неточен удар на Мартинели с глава, а след грешка на Стефън гостите пак трябваше да треперят. В 41-ата минута обаче Рунарсон се отчете с отлично спасяване срещу измъкналия се срещу него Жезус, за да запази равенството. 

Стигна се и момент, в който домакините изтръпнаха, след като Мартинели се сблъска с вратаря Стефън при  една спорна топка и остана на земята. Положението на бразилеца не изглеждаше розово, но след известно време той успя да се изправи и да довърши полувремето, макар и накуцвайки. 

Той започна втората част, но малко след това все пак напусна, а Сити набързо реши всичко с два гола. В 55-ата минута Марез изпълни пряк свободен удар, при който вратарят не успя да улови и топката спря в мрежата. Това бе сериозен гаф на Рунарсон. Малко след това Фернандиньо изведе Фодън, който отбеляза отново с елегантно докосване. Оказа се, че в ситуацията има засада, но поради липсата на ВАР в турнира голът остана. 

В 73-ата минута разгромът вече стана сериозен, когато след къс корнер домакините опитаха да оставят съперниците в засада, но не успяха да го направят и непокритият Лапорт вкара отново след центриране на Фодън. До края имаше още положения, но нови голове не паднаха. 

Арсенал – Манчестър С    1:4

0:1 Жезус 3
1:1 Лаказет 31
1:2 Марез 55
1:3 Фодън 59
1:4 Лапорт 73

Арсенал: Рунарсон, Седрик, Мустафи, Габриел, Колашинац, Елнени (66 Смит-Роу), Себайос, Мейтланд-Найлс, Уилок, Лаказет (77 Балогун), Мартинели (49 Пепе)
Манчестър Сити: Стефън, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Родри (77 Родри), Фернандиньо, Марез, Силва (70 Торес), Фодън, Жезус (74 Агуеро)