Атлетико Мадрид постигна важна победа в първенството на Испания, след като надви с 2:0 един от конкурентите си в челоно – Реал Сосиедад в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. 

Голове след почивката помогнаха на Дюшекчиите да триумфира в Сан Себастиан и да подобрят актива си до 32 точки. Те имат и мач по-малко от Реал Мадрид, който играе с Гранада в сряда вечерта. 

Столичани играха без Жоао Феликс, който отпадна от състава поради контузия в последния момент, като показаха за пореден път здрава защита, а след паузата и ефективност. 

Марио Ермосо откри в 49-ата минута с глава след центриране от пряк свободен удар, а в 74-ата Караско отклони една топка на пътя на Маркос Йоренте и халфът гарантира успеха с удар от границата на наказателното поле. 

Загубата бе трета поредна за Сосиедад, който вече  в 6 поредни мача е без победа и определено е в криза, но все пак с 26 точки остава в челото. В същото време Атлетико записа 9-а суха мрежа и остава с най-добрата защита в дивизията със само 5 допуснати гола в 13 мача.