Бразилската прокуратура обяви, че ще извика за разпит футболната звезда на ПСЖ Неймар и хората от най-близкото му обкръжение заради намерението, че искат да организират новогодишно парти с участието на 150 човека. 

По предварителна информация, партито трябва да продължи пет дни и да се проведе в изолирания луксозен курорт Мангаратиба, който се намира на 150 километра надолу от Рио де Жанейро по крайбрежието, информира БНР.

Щатският прокурор на щата Рио де Жанейро вече е изпратил писмо по мейла до Неймар, в което му се задават въпроси дали е вярно намерението му да организира парти във въпросния курорт, както и колко хора смята да покани, по какъв начин ще бъдат допуснати хората там, и дали са предвидени някакви медицински предпазни мерки.

Адвокатът на звездата Дей Креспо обяви, че подобна информация не отговаря на истината и Неймар няма никакво намерение през тази година да организира купон за новата година. Неймар се е съобразил с пандемичната обстановка и ще посрещне новата 2021-а година сред близките си роднини и приятели.

Кметството в Мангаратиба заяви, че не може да възпрепятства частни партита, ако такива се организират на тяхната територия и добави, че "в разгара на пандемия въпросът е за отговорността и разума на всеки гражданин" дали да бъде домакин на партита или да присъства на големи събирания.