Новият наставник на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино постигна първи успех начело на тима, след като парижани победиха Брест с 3:0 у дома в мач от 19-ия кръг на шампионата.

За Почетино това бе първи мач на “Парк де Пренс” като треньор на ПСЖ, а възпитаниците му го зарадваха с добра игра и класическа победа. Мойс Кийн откри резултата в 16-та минута, а в заключителните десет минути Мауро Икарди и Пабло Сарабия добавиха нови две попадения за домакините.

По този начин шампионите се възползваха от грешната стъпка на лидера Лион, който направи равенство 2:2 при гостуването си на Рен, и се доближиха на една точка от “хлапетата”, които остават на върха на класирането с 40 точки. Актив от 39 точки има и тимът на Лил, който победи Ним с 1:0 като гост.

“Работим заедно едва от няколко дни и имахме два много трудни и оспорвани мача. Много съм доволен от усилията, които полагат играчите. Това бе едно по-добро представяне за нас и важна победа”, коментира Почетино след успеха. В първия си мач начело на ПСЖ аржентинецът записа равенство като гост на Сент Етиен. /БГНЕС