Шефът на „Байерн“ (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге заяви, че президентът на УЕФА Александър Чеферин обмисля вариант европейското първенство да се проведе само в една държава.

Както е известно, по първоначален план надпреварата трябваше да се състои през миналото лято в 12 различни страни, като по този начин да се отпразнува 60-годишнината на турнира. Европейското първенство обаче бе отложено заради пандемията от коронавирус.

"Президентът на УЕФА Александър Чеферин е много предпазлив с коронавируса. Знам, че той обмисля дали във времето на пандемия не е по-добре европейското първенство да се проведе на територията на една държава, където по-лесно ще може да бъдат наложени единни критерии за спазване на противоепидемичните мерки. Не бива да се забравя, че идеята за този уникален турнир в 12 различни държави се появи, когато коронавирусът не съществуваше. През следващите седмици УЕФА трябва да вземе решение къде и по какъв начин ще се проведе европейското първенство. Няма да бъде никак лесно. Доколкото познавам Александър Чеферин, това със сигурност ще бъде най-доброто, най-правилното и най-мъдрото решение с оглед на ситуацията", обясни босът на баварците, цитиран от Монитор.