Сагата по трансфера на Месут Йозил от Арсенал във Фенербахче приключи. Двата клуба обявиха, че германският национал вече е играч на турския гранд. При пристигането си в Истанбул преди дни той призна, че да играе в този отбор е негова детска мечта.

32-годишният плеймейкър преминава в редиците на Фенербахче като свободен агент. Той имаше договор с Арсенал до края на настоящия сезон, но "артилеристите" се опитваха по всякакъв начин да се освободят предсрочно от заплатата му от 350 000 лири седмично.

По неофициалнни данни договорът на халфа с "фенерите" ще му носи с 80 процента по-малко приходи. Той ще бъде в сила до лятото на 2024 година.

На "Емиратс" Йозил прекара 7,5 години, в които спечели четири трофея, вкара 44 гола и направи 71 асистенции.

"Искам да благодаря на Арсенал за невероятното пътуване през последните 7,5 години. Заедно ние спечелихме трофеи за първи път след девет години пауза и създадохме спомени, които ще останат за цял живот. На феновете на Арсенал искам да заявя, че те винаги ще останат в сърцето ми", написа световният шампион за 2014 година в прощалното си писмо към лондончани.