Със сигурност всеки спорт си има своите фенове. В противен случай просто не би съществувал. Ако обаче трябва да отличим някой пред останалите, то несъмнено това ще е футболът, поне когато става въпрос за България, а и почти за цяла Европа. На какво обаче се дължи това и какво повече притежава футболът спрямо останалите спортове? Трудно може да се отговори кратко на тези въпроси.

Историята е една от причините, хората да обичат футбола. Някои футболни отбори са били основани преди повече от сто години и продължават да съществуват. Ако дядо ти и баща ти стрaстно са подкрепяли своя любим тим, то шансът и ти да израснеш, закърмен с футболната магия е доста голям.

Бъдеш ли веднъж пленен пък, няма как да останеш безразличен при поредното футболно дерби. Ефектът е лавинообразен и когато около теб се говори за футбол, то по естествен път и твоите интереси започват да се насочват в тази сфера. Своята роля имат и така наречените вечни дербита. Всеки трябва да има отговор на въпроси от рода на Левски или ЦСКА, Реал Мадрид или Барселона и т.н.

Няма как обаче нещо да ти е интересно, само защото на другите им е интересно. Не е обаче и необходимо, тъй като футболът обединява всичко най-добро, което спортът може да предложи. Това е отборен спорт, което прави отделните сблъсъци по-непредсказуеми. Съперничествата могат да бъдат изключително ожесточени, а дербита, изпълнени с емоции, подсилени от историята, от залога, от важността да покажеш най-доброто. 

Футболът е много тясно свързан с феновете. Тяхната подкрепа е жизнено важна и това може лесно да се усети. Не е случайно, че публиката често бива сравнявана с 12-тия играч на терена, а също и фактът, че в домакинските си мачове отборите обикновено постигат по-добри резултати. Създало се е усещането за една цялост, включваща, както играчите в клуба, така и всички негови фенове, които са неразривна част от постигнатите успехи, от добрите и трудните моменти на отбора.

Разбира се, не е случайно, че това е спортът, който присъства при всички букмейкъри за залози, като в повечето случай му е отредена главна роля и включва най-голям брой от срещи с  възможност за залог. Футболът е най-залаганият спорт, което не е изненадващо. Възможността любимият ви отбор да ви донесе не само емоционална, но и материална награда, звучи повече от изкушаващо. Това няма как да не увеличи вълнението ви към него.

Футболът е на челна позиция в опериращия и у нас букмейкър Bwin, като разнообразието от шампионати, на които може да се залага, изглежда като безкрайно. В сайта Nostrabet са разгледани подробно всички налични пазари и възможности в Bwin. Важно обаче е да се знае, че при залозите не трябва да постъпвате емоционално, а добре да обмислите своя избор. Не късметът, а правилните решения ще ви донесе успех в дългосрочен план.

Независимо, дали гледате футбол, защото от дете сте фен на някой отбор, защото обожавате да наблюдавате играта на конкретни футболисти, или пък тактическото представяне и стратегията на състава, този спорт просто е обичан и това е най-важното. Самият факт, че четете тази статия показва, че вие също се вълнувате от футбол, както милиони други.