Като най-вълнуващ спорт, футболът е и този, за който лицензираните букмейкъри у нас предлагат най-богато разнообразие от мачове и съответно най-много пазари. Обикновено, футболните залози се свързват само с избор между победа, загуба или равенство, но всъщност те предлагат много повече възможности, дори такива, които биха могли да ви шокират.

Голямото разнообразие от налични селекции ви дава по-добра възможност да изберете точно това, което смятате, че ще се случи в конкретния двубой, а това невинаги означава единствено прогноза за краен победител.

Един от сайтовете за спортни залози у нас, който може да се похвали с богата палитра от пазари е този на Efbet. Всички те са удобно подредени в различни табове в страницата на конкретната футболна среща, така че максимално бързо да се ориентирате сред множеството възможности. За да се запознаете по-детайлно с наличните функционалности в букмейкъра, може да посетите подробното тяхно ревю на nostrabet.com/efbet, къдео специалисти в областта разкриват ценна информация за всички залагащи. 

Особено за по-популярните шампионати, наличните пазари са наистина много, но нека да направим един бърз преглед на най-популярните сред тях. 

краен изход - Тук едва ли има нещо неясно. Насреща са три възможности за избор, като те са за победа на ·    домакина, равенство или победа на госта. Все пак, трябва да споменем, че ако не е изрично упоменато, в този пазар по подразбиране се приема редовното време на срещата, включващо продълженията, но не и евентуалните две половини по 15 минути или пък изпълнението на дузпи. 

·    под/над - Това е един от най-често срещаните пазари, като в случая трябва да познаете под или над определен брой голове ще бъдат отбелязани в двубоя. Основно се предлага под и над 2.5 гола, но налични са и останалите възможности. Под и над обаче не винаги са свързани само с голове. Често на разположение са и възможности за под и над определен брой корнери или пък показани картони.

·    гол-гол - Друг предпочитан пазар във футбола е този за гол-гол. Тук залагащият прогнозира, дали в конкретната среща ще успеят да се разпишат и двата отбора или това няма да се случи, което може да включва или нулево равенство или попадения само на единия отбор.

·    хендикап - Често, когато единият отбор на теория е с по-добри шансове за спечелване на срещата, букмейкърите предлагат опцията за победа с хендикап. Обикновено, това се изразява чрез изваждане на един гол от сметката на фаворита. Тоест, ако фаворитът спечели с един гол разлика, за краен изход ще се счита равенството. Тази опция увеличава коефициента, но носи своите рискове.

двоен шанс - За да сведете само до две възможностите за краен изход в мача, може да се възползвате от селекциите за двоен шанс, където може да обедините две от трите селекции за единица, равенство или двойка. Така увеличавате шансовете си за успех, но за сметка на размера на коефициента. 

·    първо/краен - Освен на краен изход в двубоя, може да залагате и на това, как ще завърши първото полувреме. Търсещите високи коефициенти пък прибягват и до опцията за първо полувреме / краен резултат, където за да бъде печеливш, залогът трябва да включва правилно прогнозиране, както на изходът след първото полувреме, така и на крайния такъв.