Футболът е най-залаганият спорт в букмейкърите, като разполага и с най-голямо разнообразие от различни шампионати. Обикновено обаче, срещите в различните първенства се играят през уикендите, а и има различни паузи. Европейското и Световното първенство пък са през цели четири години.

Сайтовете за спортни залози са намерили алтернатива на футболните залози с виртуални такива, които макар и да не могат да осигурят същата емоция, стават все по-популярни сред потребителите. Там срещите траят само няколко минути и включват само най-интересното, като мачове се играят 24 часа в денонощието или иначе казано, можете да заложите и да разберете почти веднага, дали печелите. 

Букмейкърите са се постарали да предложат много различни футболни надпревари с виртуален футбол, като например в Winbet ще откриете Виртуална Лига, Виртуална Евро Купа и Виртуална Световна Купа. Всички налични възможности, предлагани в букмейкъра са подробно разгледани в ревюто на silentbet.com/bg/winbet, където специалисти дават компетентната си оценка.

Всяка среща започва с информация относно временното класиране, както и статистика за представянето на двата тима в последните им срещи и в сблъсъците им помежду. Подробна таблица със статистика се предлага и в края на срещата, но тогава тя вече включва сведения за селекциите, които са се оказали печеливши в двубоя. Разнообразието на пазари към всяка среща пък е толкова голямо, че се конкурират с тези при реалните футболни срещи, за разлика от повечето други букмейкъри, където изборът за залог за виртуален футбол е по-скромен. Ето и какво предлагат различните виртуални шампионати по футбол

Футбол - Виртуална лига

Тази лига всъщност представлява нещо като английската Висша лига, като впечатление прави, че почти всички отбори са с реалните си имена. Да, ще откриете и тимовете на Манчестър Ред и Манчестър Блу, но всеки фен на футбола ще се ориентира, че става въпрос за градските съперници Юнайтед и Сити. Имената на играчите пък макар и различни, са толкова близки по изписване, така че също бързо ще разберете, кой е този реален футболист, поне когато говорим за по-популярните тимове. Няма как да не ви направи впечатление, че по всяко време едновременно се играят по цели осем срещи и вие може да превключите на видеото към всяка една от тях. Подобна възможност не се среща често при букмейкърите, предлагащи виртуален футбол. На практика, може да заложите и на осемте срещи, стига да успеете да се поместите в краткото време за залози.

Футбол - Виртуална Евро Купа

При Виртуалната Евро Купа имате възможност да залагате на до четири мача едновременно. Там отново имената на отборите са истински, тъй като става въпрос за имена на държави. При играчите обаче има разминавания на някоя друга буква от името им, така че да бъде различно, но и да става ясно, за кого става дума. Например, ако познавате отбора на Хърватия, ще се досетите, че Иван Парисич всъщност е Иван Перишич, а Матео Коватик е Матео Ковачич. Тук форматът е точно като на Европейско първенство по футбол, като първо се играят мачовете от груповата фаза, след което следват и елиминационните двубои. 

Футбол - Виртуална Световна Купа

Доста аналогична на Евро Купата е и Виртуалната Световна Купа. Както вероятно се досещате, тя представлява световно първенство по футбол с 32 отбора, разпределени в четири групи. Имената на държавите са реални, като в случая става въпрос за точно онези 32 страни, които участваха на последното световно първенство в Русия през 2018 година. Всички те винаги са разпределени в групите, в които бяха в действителност, но приликите с реалността свършват дотук, тъй като резултатът от всеки мач е на напълно случаен принцип. Например, ние попаднахме на финал между Аржентина и Испания, в който въпреки попадението на Мерси (Меси) и Агеуро (Агуеро), южноамериканците загубиха срещата.