Суперзвездата на Пари Сен Жермен Неймар изрази болката и разочарованието си от поредната контузия, която го сполетя и която може да го извади от игра за около месец.

Нападателят на ПСЖ получи разкъсване в адуктурите по време на двубоя от Купата на Франция срещу Каен в сряда. Травмата със сигурност няма да позволи на бразилеца да бъде на линия за гостуването на Барселона от осминафиналите в Шампионската лига. Първият двубой е на "Камп Ноу" на 16 февруари, а реваншът е Париж е на 10 март.

"Мъката е огромна, болката е постоянна, не спирам да плача - написа Неймар в Instagram, след като чу прогнозата на лекарите.

За пореден път трябва да спра да правя това, което най-много обичам в живота си - да играя футбол. Понякога стилът ми на игра, тъй като дриблирам много, ми причинява постоянна болка, тъй като не спират да ме ритат.

Не знам дали проблемът е у мен, или в това, което правя на терена. Много ме натъжава да чувам постоянно от играчи, треньори, коментатори или някой друг, че "този постоянно трябва да бъде ритан", "пада лесно", "плаче", че съм "дете", "разглезен" или нещо друго.

Това наистина ме натъжава и не знам още колко ще мога да издържа. Аз просто искам да бъда щастлив, докато играя футбол. НИЩО ДРУГО."

Това е пореден случай, в който контузия може да извади Неймар от важен мач от директните елиминации в Шампионската лига, припомня webcafe.bg. Същото се случи с бразилеца срещу Реал Мадрид през 2017/18 и срещу Манчестър Юнайтед година по-късно.

Междувременно, когато бе здрав през миналия сезон, ПСЖ игра финал в турнира за първи път в историята, където загуби с минималното 0:1 от Байерн Мюнхен.