Дисциплинарната комисия на УЕФА се произнесе по инцидента в мача от груповата фаза на Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Истанбул ББ.

Европейската футболна централа започна дело срещу помощник-рефера Октаивян Совре и резервния рефер Себастиан Колтеску.

В резултат на производството Колтеску бе отстранен от работа в мачове под егидата на УЕФА до края на сезона, тоест до 30 юни 2021 година. Совре се размина само с порицаване. Освен това съдиите ще трябва да завършат специална образователна програма до 30 юни.

Мачът, който се игра на 8 декември 2020 г., беше спрян в 16-ата минута. Треньорът на Истанбул Пиер Уебо изрази възмущението си от думите на един от румънските съдии, който нарече футболиста "негро". В резултат на това и двата отбора напуснаха терена, а срещата приключи на следващия ден (ПСЖ спечели с 5:1).

УЕФА отбеляза, че и двамата съдии са нарушили "задължението да се държат по подобаващ начин", но са невинни по силата на обвинението за "расизъм и друго дискриминационно поведение".

Дисциплинарният орган на УЕФА се съгласи с Инспектора по етика и дисциплина, че съдиите трябва да бъдат подходящо обучени да вземат по-добри решения при избора на език и думи за комуникация.

Освен това Уебо получи наказание от един мач под егидата на УЕФА заради неспортсменско поведение.