Фалстарт за действащия световен шампион Франция по пътя към защита на титлата. "Петлите" завършиха наравно 1:1 с Украйна в първи мач от квалификациите, игран на "Стад дьо Франс".

Антоан Гризман даде преднина на своя отбор в 19-ата минута с красиво изпълнение от границата на наказателното поле, а Кимпембе (52‘) си отбеляза нелеп автогол след почивката.

Домакините, които бяха сочени за големия фаворит, бяха по-добрият отбор на терена, но слабо второ полувреме и миг невнимание от тяхна страна им костваше победата днес.

Въпреки това, футболистите на Дидие Дешан продължават серията си от 14 поредни срещи без поражение (11 победи, 3 равенства).

Украйна отново изпитваше трудности да пробие защитата на своя опонент, но се възползва от шанса, който французите им подари, и спечели ценна точка.

В неделя "петлите" гостуват на Казахстан, докато възпитаниците на Андрий Шевченко приемат отбора на Финландия.

В другия мач от група D Босна и Херцеговина направи зрелищно реми именно с финландците в дебюта на новия си национален селекционер Ивайло Петев.


В началните минути на мача домакините владееха топката повече от своя опонент, но така и не стигаха до реална опасност пред противниковата врата.

Все пак "петлите" създадоха първата си сериозна ситуация в 11-ата минута, когато организираха добра атака отляво. Люка Ернандес много добре намери Оливие Жиру в наказателното поле, а нападателят не се поколеба да стреля, но след рикошет, кълбото излезе в корнер.

Постепенно натискът се увеличи и Франция поведе в 19-ата минута. След лошо изчистване на топката от защитата на гостите, тя попадна в Антоан Гризман, който с хубав изстрел от границата на пеналтерията не остави шансове на Бушчан.

Малко преди попадението останаха съмнения за засада на Павар, но отсъствието на ВАР позволи на домакините да открият резултата.

Секунди по-късно Мбапе можеше да удвои аванса, но ударът му не попадна в целта.

Малко след като измина половин час игра Жиру се извиси над защитниците в жълто и стреля с глава, но отново неточно.

Гостите започнаха по-добре след почивката и в 57-ата минута, с доза късмет, изравниха резултата. Този път французите не се справиха с изчистването на топката и позволиха на Сидорчук да стреля, а след злощастен рикошет в крака на Кимбемпе, тя влетя в собствената му мрежа.

В 70-ата Люка Ернандес опита интересно центриране, което застрашително се насочваше към вратата на Бушчан, но стражът реагира добре и изби в ъглов удар.

До края на срещата "петлите" усилено търсиха победния гол, но той така и не падна и двата тима си поделиха точките.

Франция – Украйна 1:1

Голмайстори:

1:0 – Гризман 19‘

1:1 – Кимпембе (автогол) 57‘

Франция: Лорис, Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес, Коман (Дембеле – 63‘), Канте, Рабио, Мбапе (Марсиал – 77‘), Гризман, Жиру (Погба – 63‘)

Украйна: Бушчан, Забарний, Матвиенко, Кривцов, Миколенко, Шапаренко (Зубков – 86‘), Караваев, Сидорчук (Коваленко – 79‘), Зинченко, Малиновски, Яремчук (Мораеш – 73‘)