Бразилската легенда Роналдо се извини за прическата си през 2002 г., когато беше с основна заслуга за петата световна титла на "селесао".

Тогава нападателят, който от мнозина е определян за най-добрия футболист в историята, игра с перчем на 1/2-финала и финала, съответно с Турция (1:0) и Германия (2:0).

Той разкри, че е избрал този стил, за да отнеме вниманието на журналистите от контузията, която беше получил преди важните мачове. 

"Беше ужасна! Извинявам се на всички майки, които е трябвало да търпят децата си с тази прическа", заяви Феномена в интервю за Sports Illustrated.

"Съотборниците ми също бяха отвратени, караха ме да се доподстрижа. Но когато журналистите видяха прическата, забравиха тотално за контузията и не ме питаха за нея. Трикът даде резултат", каза още 44-годишната легенда.

Той каза и кои са любимите му голове в кариерата. "Обичам всички, те са ми като бебета. Но винаги избирам двата за Бразилия срещу Германия на финала на световното. Не бяха най-красивите, но ги избирам заради важността им".

"Заради контузиите в коляното две години по-рано никой не вярваше, че мога отново да играя футбол. Но станах голмайстор на Мондиал 2002 и спечелих титлата. Попаденията ми на финала представляват битката ми през тези две години", добави Роналдо. 

Снимки: БГНЕС