Напускащият "Локо" (Пд) аржентинец Лукас Масоеро е пред договор с отбор, който ще участва в квалификационните кръгове на Шампионската лига това лято, пише "Мач Телеграф". 

Защитникът е договорил личните си условия с "Шахтьор" (Солигорск) и след като премине медицинските прегледи трябва да подпише контракт. Той отказа предложението на „черно-белите“, за да може да договори с клуба от Беларус по-добри лични условия.

Роденият на 1 февруари 1995 г. Масоеро изнесе силни мачове за "Локо" след напускането на Стивън Езе в края на 2019. Преди това от лятото на 2018-а той бе със статут на резерва, след като Христо Крушарски лично го набеляза при един от дългите си престои в Аржентина.

"Шахтьор" (Солигорск) стана шампион в края на 2020 г. Клубът продължава да прогресира и в момента е безапелационен лидер с 10 победи в първите 10 кръг от новото първенство. Треньор на отбора е 56-годишният украинец Роман Григорчук. Той използва схема с четирима бранители, като един от двамата в центъра е националът на Беларус Егор Филипенко.