Домакините от Бразилия ще открият турнира Копа Америка срещу Венецуела на стадион "Мане Гаринча" в столицата Бразилиа, докато от вчера е ясно, че финалната среща на турнира ще се играе на Маракана в Рио де Жанейро на 10-и юли.

В Рио де Жанейро ще се използват два стадиона- Маракана и Нилтон Сантош или бившия Олимпико Жоао Хавеланж, който има капацитет от 46 хиляди места и там играе мачовете си местния Ботафого.

Континенталната федерация КОНМЕБОЛ обяви, че петте стадиона за турнира ще бъдат използвани равномерно от отборите в двете групи. Останалите три са Куяба, Гояния и столицата Бразилиа, пише "Монитор". Така реално всички отбори ще могат да играят на всеки един от стадионите, а няма да се делят по групи.

Бразилия се оказа домакин на турнира за втори пореден път, тъй като първоначалните организатори Аржентина и Колумбия не могат да се справят с пандемията от COVID-19 и последиците. Самият турнир трябваше да се проведе презп 2020-а, но поради същата причина беше изместен за тази година.

В Бразилия ситуацията не е кой знае колко по-оптимистична, тъй като страната е втора по смъртност в света с повече от 460 хиляди починали, има нови 100 хиляди заразени.

Но турнирът започва в понеделник (13-и юни) на стадиона в Бразилиа, където група В стартира със срещата Бразилия- Венецуела, а малко по-късно същия ден играят Колумбия -Еквадор на стадиона в Куяба.

Петият отбор в тази група е Перу. В група А на 14-и юни играят Аржентина- Чили на стадион "Нилтон Сантош" и Парагвай- Боливия в Гояния. Петият отбор тук е Уругвай.

Първоначално на турнира трябваше да участват като гостуващи състави Австралия и Катар, но пандемичната ситуация промени тези планове.