Ръководството на италианския Болоня не се е отказало от привличането за постоянно на Валентин Антов, но иска да смъкне цената на българина, пише 1000cuorirossoblu.it.

Бранителят играе в тима, воден от Синиша Михайлович, под наем от ЦСКА, а в договора между двете страни е заложено, че ако рособлу искат да го откупят, трябва да платят 3,5 милиона евро.

Според изданието Болоня води преговори с ЦСКА за намаляване на цената на българския национал. Отговорът на въпроса дали Антов ще остане в Болоня ще бъде даден до 30 юни, когато италианците са задължени по договор да кажат дали ще го откупят.

Според различни информации от Апенините сделката е зависима от ситуацията с 24-годишния бранител на Торино Лианко, към когото червено-сините имат сериозен интерес.

Ако не се стигне до финализиране на подобна сделка, то шансовете на българина да остане в клуба се увеличават. Сигурно е, че италианският тим ще откупи правата и на Адама Сумаоро от Лил.

Според достоверен източник на "Тема Спорт" италианците са предложили на колегите си в ЦСКА да платят 2 милиона евро за правата на Антов, който през пролетта записа съвсем малко игрови минути в Серия А.

В офертата влиза и процент от евентуална следваща негова продажба. В Борисовата градина са категорични, че няма да се разделят с таланта си за тази сума. Дори и да не остане в Болоня, то Антов ще бъде трансфериран в друг клуб.