Бразилия винаги е била голяма сила във футбола и през годините националната фланелка са обличали куп звезди. Трудно може да бъде определено, кой от кой е по-добър, тъй като става въпрос за играчи от различни епохи с различни възможности и прочие. Все пак, на вниманието ви предлагаме десет футболиста, които ако не най-добрите, то със сигурност са сред най-добрите в историята на бразилския футбол. 

Ривалдо

Кариерата на Ривалдо ще се запомни най-вече със страхотните му изяви в отборите на Барселона и Милан, където печели и най-значимите си отличия. С екипа на Каталунците той стига до две титли в Ла Лига, а след това с Росонерите добавя и трофея от Шампионска лига. През 1999 година, докато е играч на Барселона, Ривалдо стига и до най-престижното индивидуално отличие - Златната топка. 

Сократес

Сократес е друг емблематичен бразилски футболист, но от малко по-старо поколение. Той притежаваше страхотна техника, а пикът на кариерата му е в отборите на Ботафого и Коринтианс. Сократес обаче ще бъде запомнен най-вече с изявите си за националния отбор на Бразилия, на който беше и капитан през 80-те години.

Кафу

Дълбока следа в бразилския футбол е оставил и Кафу, който защитава екипа на страната си 16 поредни години. В тях той достига на два пъти до титла от световно първенство. Освен това, зад гърба си има още трофей от Шампионска лига с Милан, а също и по една шампионска титла в Серия А с Рома и отново с Милан. 

Неймар

Неймар все още е действащ футболист, като той е и своеобразен лидер на сегашното поколение в бразилския национален тим. Неймар ще има и възможност да играе в предстоящото издание на Копа Америка, всички мачове от което ще бъдат налични в популярния сайт за залози Bet365. За по-голям успех в залозите може да използвате и наличния Bet365 бонус код от Ефир Бет, така че да получите по-добър начален старт. 

Роналдиньо

Роналдиньо е нещо повече от гениален футболист, той е олицетворение на човек, който обожава футбола. Роналдиньо обича да се забавлява, както на терена, така и извън него и сякаш винаги е усмихнат. През 2005 година стига до Златна топка с екипа на Барселона, където са и най-паметните му години. Тогава той добавя още трофей от Шампионска лига, а през 2002 година вдига и купата от Световно първенство.

Ромарио 

Ромарио има запомнящи се моменти с Барселона, където спечели Ла Лига през 1994 година. Това се превърна в паметна година за него, тъй като тогава печели и световното с Бразилия.

Зико

Макар и да няма световна титла с Бразилия, Зико няма как да бъде забравен от бразилските фенове. Той е считан за един от най-добрите подавачи и изпълнители на статични положения, които футболът някога е виждал.

Гаринча

Ако се върнем още по-назад в историята, то няма как да пропуснем и името на Гаринча. Той беше един от най-техничните играчи за своето време и беше с ключова роля за световните титли на Бразлилия през далечните 1958 и 1962 година.

Роналдо

Феноменът напълно заслужи прякора си и още от първите си изяви в началото на 90-те години той бързо се превърна в страшилище за всяка защита. Роналдо има безброй отличия, сред които две златни топки с Интер и Реал Мадрид, една златна обувка и две световни купи с Бразилия. За националния тим той има общо 62 гола в 98 мача. 

Пеле

Време е да споменем и името на Пеле, който според мнозина е най-добрият бразилски футболист за всички времена. Той има три световни купи със Селесао, като е отбелязал общо 77 гола за 92 изиграни мача.