Турнирите по електронните спортове вече не е нещо ново, но без съмнение интересът към тях се увеличава значително година след година. И ако през 2020 година много индустрии отчетоха по-слаби резултати, то това далеч не важи за гейминга.

Това обаче е нормално на фона на чувствителното увеличение в Интернет потреблението през последната година, което е скочило от 3 часа и 17 минути до 6 часа и 59 минути средно. 

Впечатляващо е увеличението на хората, гледащи електронни спортове от четири милиона през юни 2020 година до 22 милиона през декември 2020 година. Анализатори пък очакват до 2023 година тази бройка да стигне 100 милиона. Всичко това пък повлия положително и за букмейкърите, предлагащи в менюто си възможност за залози на електронни спортове. 

Сайтът на Bwin е едно от местата където може да откриете разнообразие от залози на електронен футбол. Изискванията за това какво е нужно за регистрация в Bwin, са стандартните, както е при повечето букмейкъри. Задължително условие е обаче да имате навършени 18 години. 

Турнири по eSports се провеждат вече в над 150 държави, като едни от най-популярните игри са тези на тема футбол. Сблъсъците между тях предизвикват и голям интерес за гледане. Говорейки за футболни видеоигри, то изявените лидери в този бранш са FIFA и PES.

Само през 2020 година в различни големи турнири по електронни спортове са се изиграли над 225 000 мача с продължителност от около 10 минути, което е огромен скок спрямо 2019 година, когато тази бройка е била 63 000 мача. Фактът, че вече почти всеки букмейкър разполага с отделна страница в сайта си, посветена именно на залози на eSports, е достатъчно показателен, че към тази ниша интересът расте. 

Технологиите се подобряват, а разработчиците предлагат все по-усъвършенствани и вълнуващи видеоигри, доближаващи се все повече до реалността. Не е изненада, че привържениците на гейминга се множат с толкова бързи темпове. Когато пък нещо е интересно и печели вниманието на толкова много хора, то няма как да не се превърне и в бизнес. Турнирите по електронни спортове стават все повече, а заедно с това се увеличава и наградният фонд в тях. 

Мнозина вече са успели да превърнат гейминга от хоби в работа, при това за някои тя е доста доходоносно занимание. Идеята, че можеш да печелиш пари от нещо, което ти доставя огромно удоволствие и си го правил изцяло за забавление звучи повече от вълнуващо.

Разбира се, с разрастването на гейминг сектора се увеличава и конкуренцията във всяка игра. Футболните FIFA и PES не правят изключение, като малцина са футболните запалянковци, които през живота си не са изпробвали някое от двете заглавия. С други думи, човек трябва да е наистина добър, за да успее да монетизира уменията си.