Ветеранът Джърмейн Дефо ще остане още година в шотландския Рейнджърс, след като му помогна да се върне на върха и да прекъсне доминацията на големия съперник Селтик. 

38-годишният нападател се колебаеше дали да продължи кариерата си, но в крайна сметка реши да остане във футбола още един сезон, като ще бъде играещ-треньор на отбора и ще помага на Стивън Джерард. 

Дефо приститна в Глазгоу през януари 2019-а и отбеляза 32 гола в 72 мача за Сините, от които 4 по време на шампионската последна кампания. 

„Ясно е колко много обичам този клуб и съм много щастлив, че ще остана в него. Това е нещо, което исках да се случи дори още преди края на кампанията. Да остана в Рейнджърс е нещо специално, а сега ще бъда и на различна позиция, така че съм благодарен на борда, мениджъра и екипа” заяви Дефо. 

„Изключително съм радостен, че Джърмейн ще продължи да играе за нас, а вече ще бъде и в ролята на треньор. Нашите отношения са отлични и съм развълнуван, че той ще може да предаде опита и професионализма си на нашите нападатели” изтъкна мениджърът Стивън Джерард.