Голям скандал се развихри в националния отбор на Чили по време на Копа Америка.

Според местните медии, шестима футболисти, начело със звездата Артуро Видал, са си организирали купон с проститутки в хотела в Бразилия. Останалите намесени имена са на Жан Менезес, Гари Медел, Пабло Галдамес, Пабло Арангиса и Едуардо Варгас.

Освен, че е забранено да ползват такива услуги по време на работа, футболистите са нарушили и правилата за борбата с коронавирус. От Чилийската футболна федерация отрекоха обвинението, но признаха за друго нарушение – футболистите викнали фризьор в хотела, което също е в разрез с протокола за коронавирус.

"Чилийската футболна федерация и треньорският щаб на отбора признават нарушаването на "балона" на делегацията, участваща на Копа Америка - неразрешеното влизане в хотела на фризьор, който не е трябвало да бъде в контакт с играчите, въпреки отрицателния резултат от PCR теста. На замесените ще бъдат наложени финансови санкции. Съжаляваме за ситуацията и информираме, че всички членове на делегацията са преминали отрицателен тест за коронавирус в събота, 19 юни", се казва в изявлението.

До момента Чили има 4 точки на Копа Америка след 2 мача в група "А" – 1:1 с лидера Аржентина и 1:0 над Боливия. На 22 юни Видал и компания играят срещу Уругвай, а пресконференцията за двубоя беше отменена заради скандалите.

Снимка: БГНЕС