Съставът на Уругвай постигна важен успех в група "А" на Копа Америка, побеждавайки с 2:0 последния Боливия.

Тимът, воден от Оскар Табарес, поведе в 40-ата минута след автогол на стража на Боливия Карлос Лампе, който въпреки това изигра силен мач. Единсон Кавани оформи крайното 2:0 в 79-ата минута след асистенция на влезлия като резерва Факундо Торес. 

След успеха Уругвай вече е на трета позиция в класирането на група "А", където лидер е Аржентина със седем точки. Втори е Чили с 5, а четвърти е Парагвай с 3. Боливия остава без спечелена точка. 

В 14-ата минута Луис Суарес стреля в ръцете на вратаря от близка дистанция. В 21-ата минута Единсон Кавани дриблира в наказателното поле и бе близо до гол, но стражът на Боливия излезе добре и му отне топката. 

В 28-ата минута Кавани насочи топката с глава към долния ъгъл на вратата, но Лампе отново спаси и запази резултата 0:0. В 36-ата минута Фалверде центрира към Суарес на далечната греда, но изстрелът с глава на Ел Пистолеро мина от външната страна на мрежата.

В 40-ата минута Уругвай поведе с автогол. Де Араскаета пусна към Луис Суарес, защитник на Уругвай опита да изчисти топката, която се удари в крака на стража Лампе и влетя в мрежата му. 

В добавеното време на първата част Луис Суарес изпълни добре пряк свободен удар, но Лампе се разтегна и успя да избие топката. В 52-ата минута Кавани получи пас успоредно на голлинията и веднага стреля, но стражът на Боливия показа рефлекс и спаси. В 66-ата минута Лампе направи поредното си спасяване в двубоя, като този път не позволи на Бентанкур да отбележи от границата на наказателното поле.

В 71-ата минута Кавани бе оставен непокрит, но изстрелът му с глава мина над вратата. В 79-ата минута Единсон Кавани най-накрая увенча опитите си за гол с успех, след като Факундо Торес получи пас от дълбочина и веднага пусна към Кавани, а нападателят на Манчестър Юнайтед този път не остави шансове на Лампе да спаси.