Лионел Меси се обърна към милионите аржентинци и фенове на националния отбор, след като спечели Копа Америка. Той написа писмо в профила си в Instagram , за да изрази емоциите си след историческия успех, постигнат след чакане от 28 години. 

Най-поразителното от страна на Меси беше специалното обръщение към неговия треньор на Мондиал 2010, покойния Диего Армандо Марадона. "Диего със сигурност ще ни се радва, където и да се намира", сподели цитираният от "Труд "Меси.

Суперзвездата щастлив, че е зарадвал сънародниците си, особено на тези, които са най-силно засегнати от пандемията. 

„Беше невероятен турнир, знаем, че все още можем да подобрим много неща, но истината е, че момчетата оставиха душата си и не мога да не се гордея, че имам късмета да бъда капитан на тази грандиозна група. Искам да посветя този успех на моето семейство, което винаги ми даваше сили да продължавам напред, на моите приятели, които обичам толкова много, на всички хора, които ни се доверяват и особено на 45-те милиона аржентинци, които преживяха толкова зле този вирус, особено тези, които са се докоснали по-отблизо до него. Това важи за всички вас. И, разбира се, посвещавам успеха на Диего, който със сигурност ни се радва, където и да е”. 

Накрая, Меси помоли аржентинските фенове да продължат да се грижат за себе си, за да победят Covid-19. „За да продължим да празнуваме, трябва да продължим да се грижим за себе си, нека не забравяме, че има още дълъг път, за да се върнем към нормалното и да се възползваме от това щастие, за да спечелим малко сили да се борим заедно, за да спечелим срещу вируса." "Благодаря ти Боже за всичко, което ми даде и благодаря, че направи така, че да бъда аржентинец!!! ШАМПИОНИ НА АМЕРИКА!!!!!!", заключи той.