Футболът винаги е бил истинският цар на спорта. Затова далеч не е случайнo, че интересът на феновете и любителите на спортни залози винаги е бил фокусиран върху големите фурболни форуми, като УЕФА Шампионска лига, Лига Европа и др. Повечето онлайн букмейкъри, пък спонсорират някои първенства и клубни отбори, с което допринасят за модернизирането на футбола и удоволствието на феновете като цяло.

Суперкупата на УЕФА 2020 е 45-ото издание на турнира. В него среща си дават ежегодно победителите в двата основни и най-оспорвани европейски клубни турнири. Това разбира се са Шампионската лига и Лига Европа, които имат милиони фенове по цял свят и са сред най-силните надпревари в света на футбола..

Заради коноравируса първоначалното място беше изместено времеви и географски. Така вместо да се проведе на 12 август 2020 година на стадион „Ещадио до Драгао“ в Порто, мачът беше изместен за 24 септември 2021 на стадион „Ференц Пушкаш“.

Копа Америка е друга голяма възможност за феновете на футбола и любителите на спортните залози през това спортно лято. В турнира участие вземат отборите на Южноамериканските държави, както и някои тимове от останалите континенти.

Първото такова първенство се играе в Аржентина през 1910 година. Първият признат турнир е обаче едва през 1916 година и е отново в Аржентина. Тогава шампион става Уругвай.

През 1917 година тази забележителна надпревара е прекръстена официално на Шампионат на Южна Америка за националните отбори. До 1935 година включително в турнира се включват между 3 е 5 отбора, но с годините тяхната бройка расте.

През 1975 година вече в Копа Америка участват 10 държави. Това са Аржентина, Боливия, Бразилия, Венецуела, Еквадор, Колумбия, Парагвай, Перу, Уругвай и Чили. 1993 е годината, в която в турнира вече има и отбори от държави извън Южна Америка. Това през годините са САЩ, Мексико,  Япония, Хондурас и Коста Рика.

През 2016 година Копа Америка е проведен  за пръв път извън територията на континента Южна Америка, а именно в Северна Америка - в САЩ. Поводът е честването на 100 години от старта на турнира и в него се състезават шест национални отбори от - САЩ, Мексико, Коста Рика, Хаити, Панама и Ямайка.

До момента турнирът има общо 45 издания. Най-активни в него са Уругвай, Аржентина, Чили, Парагвай и Бразилия. Отборът на Уругвай участва в най-голям брой мачове, следван от отбора на Аржентина. Тай е и рекордьор по титли от Копа Америка – цели 15 пъти печели този голям южноамерикански футболен турнир. Аржентина пък води по броя на медалите от първенството, общо 34, пред Парагвай, който може да се похвали с 30, и Бразилия, която има 28 медала.

Следващото издание на турнира е в Бразилия през това лято, както и през 2024 година в Еквадор, заради забавянето му с около година покрай пандемията от КОВИД 19. Заради тях

Аржентина и Колумбия отказаха заради пандемията през миналото лято иначе почетното домакинство на тази спортна надпревара. Въпреки това Аржентина грабна титлата на финалния мач с Бразилия.

В перфектния отбор на турнира намериха място 4 играчи от Аржентина. Това очаквано бяха  Лионел Меси, Емилиано Мартинес, Родриго Де Паул и Кристиан Ромеро. От страна на Бразилия в отбора бяха включени – отново съвсем според прогнозите на онлайн букмейкърите - Неймар, Маркиньос и Каземиро. Колумбийските играчи Луис Диас и Первис Еступинян също намериха достойно място в звездния тим, а Лионел Меси бе почетен като най-резултатен голмайстор и като най-добрия футболист на тазгодишната Копа Америка.

Като цяло целият турнир е неговият развой бяха традиционно емоционални и непредсказуеми до самия му финал. Така, макар корифеи в бранша, букмейкърите бяха единодушни, че именно Бразилия ще спечели Копа Америка, но в крайна сметка новият шампион се нарича Аржентина.