Три отбора от Бразилия се класираха за полуфиналите на Копа Либертадорес. Първият участник сред най-силните 4 бе излъчен още в сряда рано сутринта наше време, когато в битка на два бразилски тима "Палмейрас" елиминира "Сао Пауло" с 1:1 и общ резултат 4:1. "Палмейрас" е и актуалният носител на трофея.

Тази сутрин "Фламенго" (който пък спечели купата през 2019-а) разгроми парагвайския "Олимпия" с 5:1 в реванша, след като се бе победил този съперник и на негов терен с 4:1. Така двата последни шампиона са полуфиналисти.

В реванша, който се очакваше с най-голям интерес, "Атлетико" (Минейро) изненадващо лесно победи "Ривер Плейт" от Аржентина с 3:0 и след победата си навън с 1:0 преди седмица, също е полуфиналист.

Така първите три полуфиналисти са Бразилия. Това никога не се е случвало в историята на Копа Либертадорес. Но това не е всичко. В петък рано сутринта българско време еквадорският "Барселона" приема бразилския "Флуминензе", след като успя като гост да измъкне 2:2. 

Ако "Флуминензе" се класира ще гледаме изцяло бразилски полуфинали. Те са насрочени за края на септември (21-22 и 29-30). Финалът тази година е в Монтевидео, на стадион "Сентенарио", където се играе първият мач за шампионската титла на Мондиал преди 91 години. 

По всичко изглежда, че отиваме към четвърти бразилски финал, а купата ще отиде за трети пореден път в тази страна. Бразилия е на второ място по трофеи в турнира след Аржентина - 20 срещу 25.