Пари Сен Жермен победи Брест с 4:2 в двубой от трети кръг на френската Лига 1. В срещата не взеха участие трите нови попълнения - Лионел Меси, Серхио Рамос и Джанлуиджи Донарума, както и един от лидерите на отбора Неймар.

Донарума бе записан сред резервите, но под рамката бе Кейлор Навас. Парижани поведоха в 23-ата минута с гол на Андер Ерера, а в 36-ата минута Килиан Мбапе удвои аванса на столичния клуб. Франк Онора се разписа за Брест в 42-ата минута, но в 73-ата Идриса Гей отново осигури комфортна преднина на ПСЖ. Брест съкрати изоставането с гол на Стив Муние в 85-ата минута, но влезлият като резерва Анхел Ди Мария оформи крайното 4:2 в допълнителното време.

В първи кръг ПСЖ се наложи над Троа с 2:1 навън, след което победи Страсбург у дома с 4:2 и сега вече е с пълен актив от 9 точки. След срещата с Брест треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино обяви, че Меси може да се появи в игра следващата седмица. Меси игра за Барселона от 2005 г. На 5 август каталунците обявиха, че споразумението му няма да подновено, а пет дни по-късно той стана играч на Пари Сен Жермен. /БГНЕС