Норич преговаря с Бетис за подписа на португалския полузащитник Уилям Карвальо. „Канарчетата“ искат да привлекат халф преди края на летния трансферен прозорец във вторник, като Карвальо е една от целите на новака във Висшата лига.

29-годишният футболист е играч на Бетис от юли 2018-а насам, когато се присъедини от Спортинг Лисабон след участието си за тима на Португалия на Световното първенство в Русия през 2018.

Европейски шампион от 2016 с „мореплавателите“ той изигра два мача за страната си по време на защитата на титлата им на отложеното с година Евро 2020, където тимът бе елиминиран от Белгия на осминафиналите.

Карвальо се появи като резерва след почивката за Бетис при равенството 1:1 с Кадис у дома на 20 август, след като не взе участие по време на откриващия двубой от Ла Лига за състава с Майорка.

Той изигра 30 мача във всички турнири миналия сезон, а отборът на Мануел Пелегрини завърши на шесто място във висшия футболен ешелон на Испания и си гарантира място в Лига Европа.

Норич, който стартира новия сезон във Висшата лига под ръководството на Даниел Фарке с две последователни загуби, подписа с шотландския полузащитник Били Гилмор под наем до края на сезона по-рано през лятото.