Кристиано Роналдо обяви, че отборът му не е спрял да вярва до последно, че ще преобърне двубоя срещу Република Ирландия снощи. 

Суперзвездата пропусна дузпа и иберийците бяха страшно близо до неочаквана загуба, тъй като губеха с 0:1 до 89-ата минута, но в оставащото време Роналдо вкара два гола и осигури успеха. 

Освен това той подобри постижението на Али Даеи, като вече има 111 гола за Португалия и е играчът  с най-много попадения за национален отбор. 

„Щастлив съм не само заради рекорда, но и заради невероятните моменти, които преживяхме. Два гола в края ни донесоха победата в този изключително труден мач. Просто не спряхме да вярваме до края, феновете също. Фантастично е!“ заяви Кристиано, който не отдаде голямо значение на пропуснатата дузпа. 

„Случва се. Това е част от играта. Понякога вкарваш, друг път не, но аз не загубих увереността си до последно и съм много щастлив, че все пак отбелязах и спечелихме“ добави той. 

Впоследствие той написа в Инстаграм: „От всичките рекорди, които съм подобрил  в кариерата си, този е наистина специален и е постижение, с което се гордея страшно много. Първо, защото винаги, когато играя за Португалия моментът е специален и второ, защото състезанията за националните отбори винаги са били страшно важни за мен. Най-вече обаче, защото да отбележа 111 гола за Португалия са моменти, в които съм зарадвам милиони португалци и именно заради това всичко си е струвало. Благодаря на всички за подкрепата и искам  да кажа, че още не съм приключил“.