Името Лионел Меси няма нужда от представяне. Това е едно от най-големите имена във футболния свят. Подвизите на Меси са известни на повечето хора. Той продължава да управлява света на футбола със своята невероятна игра. Меси е аржентински професионален футболист, който играе като нападател и е капитан на националния отбор на Аржентина, а до скоро и на испанския клуб Барселона.

Меси първоначално отраства в Аржентина. Той се премества в Испания, когато е едва на 13 години. До момента в кариерата си Меси успя да спечели рекордни шест награди „Златна топка“, рекордните шест европейски „Златни обувки“. Докато играеше за Барселона, той наследи фланелката с номер 10 от легендарния Роналдиньо. Няма съмнение, че неговите умения са феноменални. Всъщност той винаги е включван в дебатите за най-великият футболист на всички времена.

Успешната кариера на Меси го превърна във всеизвестна и страхотна марка. Той е сред най-високоплатените спортисти в света. Според Forbes нетната стойност на Меси е приблизително 309 милиона паунда или 400 милиона долара. Той получава годишна заплата от 34 милиона долара + бонуси и допълнителни печалби.

Тъй като Меси е един от най-известните футболисти в света, той е един от най-търсените спортисти за реклама. Меси печели много чрез спонсорски договори. По-известните му спонсорски сделки включват брандове като Pepsi, Adidas, Dolce & Gabbana, Air Europa и Gatorade. Един от спонсорите, Adidas, дори подписа с Меси доживотен договор. Той е и глобален посланик на марката Tata Motors. Той също така е лице и на китайската мобилна компания Huawei.

Въпреки че води напълно нормален живот със семейството си, Меси е известен и с екстравагантните си инвестиции. Той има две луксозни къщи в Барселона и една в родината си Аржентина. Една от къщите му се намира на живописното средиземноморско крайбрежие в предградията на Барселона, Кастелдефелс, близо до Камп Ноу където се играят футболни мачове на футболен клуб Барселона. Втората къща на Меси в Барселона се нарича „One-Zero Eco-House“. Формата на къщата е такава, че изглежда като футболна топка на футболно игрище. Говори се, че цената на къщата е около седем милиона евро.

Освен къщите, Меси има голямо увлечение и към луксозни автомобили. Той има автомобили от почти всички водещи компании за производство на автомобили. Той притежава автомобили от компании като Maserati, Ferrari, Audi, Mercedes, Lexus, Chrysler, Toyota, Dodge, Cadillac и Range Rover. Интересното е, че не всички коли са купени от него. Много от тях са му подарък от спонсорите. Той също притежава изключително рядко Ferarri 335 S Spider Scaglietti на стойност от 35,5 милиона долара.

Меси участва и в много благотворителни дейности. Според много източници той е направил огромно дарение от 1,1 милиона долара за болнична клиника в Каталуния и здравен център в Аржентина по време на пандемията Covid-19. Неговата фондация “Leo Messi Foundation” предоставя множество дарения и помага за широк кръг благотворителни дейности. През 2019 г. фондация „Лео Меси“ дари 218 000 долара за проекти на УНИЦЕФ в Кения. По-рано той беше включен като посланик на добра воля на УНИЦЕФ заедно с Дейвид Бекъм и Шакира. Като посланик на УНИЦЕФ той работи в районите, засегнати от природни бедствия, бедност и болести.