•  Класически дербита от три футболни първенства ще превземат програмата на MAX Sport този уикенд.
  • Гвоздеят на програмата е един от големите сблъсъци на Италия между Ювентус – Милан. Двубоят е в неделя вечер от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

Двата отбора влизат в мача в коренно различна позиция. Сезонът започна перфектно за Милан и в първите три кръга „росонерите“ постигнаха три победи, и в момента са в челото на класирането като един от трите отбора с пълен актив от точки. На обратния полюс е представянето на Ювентус до момента – „бианконерите“ имат само една точка в актива си и заемат нетипичното за тях 16-о място. Все пак Юве може би възвърна самочувствието си през седмицата, след като най-накрая постигна победа през сезона налагайки се 3:0 при гостуването си на Малмьо в Шампионската лига. Милан също игра в най-силния клубен турнир на Европа, като загуби с 2:3 от Ливърпул.

В исторически план Ювентус има предимство в директните си мачове с Милан. От общо 293 двубоя помежду им, „Старата госпожа“ е спечелила 109, а Милан – 96. „Росонерите“ обаче записаха успех в последната среща с 3:0 и то насред Торино през май, което със сигурност им вдъхва увереност, че могат да използват по-добрата си форма и да постигнат нова победа.

Ла Лига също ще предложи изключително интригуващ сблъсък в края на седмицата, а именно Валенсия – Реал Мадрид. Освен, че е един от класическите мачове на испанския футбол, двубоят се очаква с още по-голям интерес заради моментната ситуация в Ла Лига. Двата отбора заемат първо и второ място в класирането след първите четири кръга с по десет точки, като лидер, благодарение на по-добрата си голова разлика, е „Кралския клуб“. Освен това, Реал и Валенсия са отборите с най-добро нападение от началото на сезона в Испания – мадридчани са отбелязали 13 гола, а валенсианци – 9. Всичко това предвещава интересен и резултатен двубой, който зрителите ще могат да го гледат на 19 септември от 22:00 часа по MAX Sport 4.

През тази седмица е и първото за сезона голямо дерби в нидерландската Ередивизи. В него  ПСВ Айндховен ще приеме Фейенорд, като мачът ще бъде предаван по MAX Sport 2 на 19 септември, неделя, от 15:30 ч. „Филипсите“ влизат като фаворити в двубоя – в момента те са на първо място в класирането, като са и единственият отбор с пълен актив от точки – 12, след първите четири кръга. Фейенорд е едва на 7-а позиция, но тимът от Ротердам е с мач по-малко и е с актив от 6 точки.

Този уикенд се слага край и на Европейското първенство по волейбол за мъже. В надпреварата останаха само четири отбора, а финалният етап ще се проведе в Катовице. В първия полуфинал ще се изправят домакинът Полша и Словения, а във втория – актуалният шампион на Стария континент Сърбия срещу Италия. Двата мача са в събота съответно от 18:30 ч. и 22:00 ч. В неделя пък ще е разпределението на медалите. Програмата започва с мача за третото място от 18:30 ч., а големият финал е от 21:30 ч. Всички тези мачове ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 1.