Легендата на световния футбол Пеле успокои феновете си, че възстановяването му върви по план и той се чувства все по-добре, след като публикува видео в Инстаграм, на което кара велотренажор под наблюдението на медицински специалисти.

В началото на месеца след рутина проверка лекарите откриха тумор в дебелото черво на Пеле и той претърпя операция за отстраняването му в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. След известно време в интензивното отделение трикратният световен шампион бе преместен в отделна стая, но няколко дни след това бе върнат в интензивното, което притесни всичките му фенове. Той обаче увери последователите си в социалните мрежи, че всичко е наред с обръщение към тях.

"Приятели, изпращам ви това видео, което жена ми засне днес, за да споделя радостта си с вас. Заобиколен съм от грижи и насърчение и всеки ден се чувствам малко по-добре. Щом мога да карам колело така, значи скоро ще се завърна в Сантос, не мислите ли", пошегува се легендарният нападател, който след месец ще навърши 81 години.

Пеле започва да играе в бразилския гранд Сантос още на 15-годишна възраст и прекарва там почти цялата си кариера, като изиграва общо 659 официални мача за тима, в които отбелязва 643 гола, преди да предизвика огромна еуфория в САЩ с двегодишен престой в Ню Йорк Космос, където спира с футбола през 1977 година.