Избраният за №1 на Евро 2020 Джанлуиджи Донарума изгледа от пейката почти всички мачове на ПСЖ след трансфера си във френския клуб. От началото на сезона той е играл в едва две от 9-те срещи на отбора. 

Основната причина Донарума да остава резерва е подкрепата на звездите Меси и Неймар към национала на Коста Рика - Кейлор Навас, предава Corriere della Sera. Стражът се ползва с пълното доверие и другите латиноамериканци в отбора - Анхел Ди Мария, Маркиньос и Леандро Паредес.

Донарума очакваше тежка конкуренция с Навас, но не и отношението на звездните си съотборници. Дори и агентът му - Мино Райола, е изненадан от ситуацията. Преди началото на сезона италианският мениджър заяви с увереност, че Донарума ще е титуляр на вратата на ПСЖ.

Gigio Donnarumma is reportedly unhappy at PSG and according to Il Corriere della Sera one of the reasons he doesn’t start is because Leo Messi backs Keylor Navas. https://t.co/yESPQ6JhYR #PSG #ITA #Messi #Donnarumma

— footballitalia (@footballitalia) September 24, 2021

Със сигурност това не се харесва на Донарума и в Италия са убедени, че назрява скандал в ПСЖ. Още повече, че решението за подписване на договор с Джанлуиджи беше взето лично от спортния директор на клуба Леонардо, а не от треньора Маурисио Почетино.