Загубата на Атлетико Мадрид от Алавес отваря отлична възможност пред Реал Мадрид при успех на състава на Карло Анчелоти в домакинския двубой срещу Виляреал. Ако спечели трите точки, "белият балет" ще отвори разлика от пет пред "дюшекчиите" още след седмия кръг в Ла Лига. С оглед натоварения график на двата отбора от мачове в испанското първенство и Шампионската лига, подобна преднина съвсем не е без значение за оформянето на пластовете в класирането до Нова Година. 

От 22.00 ч. Реал Мадрид посреща Виляреал на "Сантяго Бернабеу", а главен арбитър на срещата ще бъде Хесус Хил Манцано. Карло Анчелоти няма да може да разчита на Ферлан Менди, който се очаква да бъде извън игра до средата на октомври. Дани Себайос и Марсело също ще пропуснат мача, а прогнозите за периода на възстановяване на Гарет Бейл не са добри. Начо Фернандес вероятно ще заеме мястото на Карвахал отдясно на защитата, което ще изпрати Мигел Гутиерес отляво. Новото попълнение на "белия балет" Дейвид Алаба ще си партнира с Едер Милитао в центъра на отбраната. В средата на терена Анчелоти вероятно ще заложи на Каземиро, Модрич и Асенсио, а тримата в атака се очаква да бъдат Винисиус, Бензема и Азар. 

В последния кръг от Ла Лига Реал Мадрид разгроми Майорка с 6:1 на "Сантяго Бернабеу". Марко Асенсио отбеляза три попадения, Карим Бензема добави два гола, а крайният резултат оформи Иско. Виляреал също се поздрави с изразителен успех преди три дни. "Жълтата подводница" надделя над Елче с 4:1 и ще влезе в битката на "Бернабеу" с необходимото самочувствие.