Нападателят на Евертън Ричарлисон заяви, че е несигурен относно дългосрочното си бъдеще, но настоява, че се чувства у дома си на „Гудисън Парк“ и има дълбока привързаност към клуба.

Бразилският национал, който вкара седем гола във Висшата лига миналия сезон, е спряган с няколко от топ отборите в Европа, включително Пари Сен Жермен по време на последния трансферен прозорец през лятото. 24-годишният футболист бе и обект на оферта от 85 млн. паунда от Барселона през януари 2020.

„Винаги съм много внимателен, когато говоря за това. Имам дълбока привързаност към хората от Евертън и клуба, който ме прие толкова топло от първия ми ден тук. Не знам какво ще стане в бъдеще. Ако един ден трябва да напусна, трябва да бъде добре както за мен, така и за клуба. Но ако остана, ще продължа да давам живота си за фланелката и за феновете, които винаги са ме подкрепяли и са били до мен през цялото време. Страхотно признателен съм и се чувствам като у дома си, когато съм на тренировъчната база „Финч Фарм“ или на стадион „Гудисън Парк““, сподели той за Ole.

Ричарлисон се завърна за „карамелите“, след като бе с ключова роля за похода на Бразилия до финала в Копа Америка и спечеленото олимпийско злато на Игрите в Токио с мъжкия футболен тим. Нападателят пропусна победата над Норич с 2:0 през уикенда заради контузия на коляното.