Лионел Меси вкара първия си гол за Пари Сен Жермен, за да помогне за победата над Манчестър Сити с 2:0 в група А на Шампионската лига. 

На „Парк де Пренс“ домакините вкараха в началото, а след това се защитаваха добре, за да дойде момента на аржентинеца през второто полувреме. 

Джанлуиджи Донарума направи няколко добри спасявания, за да могат французите да вземат поне малък реванш за отпадането си от Сити на полуфиналите миналия сезон. ПСЖ има 4 точки в групата, а Гражданите останаха с 3. 

За домакините Лео Меси бе в стартовите 11, въпреки очакванията, че ще бъде на пейката и така се изправи срещу бившия си треньор в Барселона. Гуардиола пък върна сред титулярите Рахийм Стърлинг и Риад Марез, които в последните мачове от първенството започваха на пейката. 

Началото бе спокойно, преди домакините да вкарат при първата си опасна атака. Мбапе проби до крайната линия и върна към Неймар, който обаче не успя да намери добре топката и се изложи. Идриса Гей обаче успя да овладее и стреля мощно в далечния ъгъл за 1:0. Страхотен удар на халфа, който се разписа за 4-и път в последните си 6 двубоя!

Последваха нови равностойни минути, в които гостите бяха леко стъписани. В 15-ата минута обаче, Марез проби и подаде във вратарското поле, но Донарума боксира. Гражданите се затрудняваха да създават положения, а защитата на парижани действаше солидно. 

В 26-ата минута гостите като по-чудо не изравниха. Де Бройне центрира отляво, а Стърлинг засече с глава и прати топката в напречната греда. Голът изглеждаше сигурен, след като Бернардо Силва се оказа на чиста позиция, но и той някак си стреля в рамката. Изумителен пропуск наистина, въпреки бе португалецът претендираше за дузпа! 

Малко след това домакините едва не си вкараха автогол, след като се получи неприятен рикошет за тях. От Сити поискаха и дузпа за падане на Диаш и Лапорт при един корнер, но сигнал не последва. Кансело накара  Донарума да се намесва, а и Ди Бройне тества италианеца. 

В 38-ата минута домакините оргинираха опасна контра и Мбапе намери Ерера, но Едерсон изби над гредата. До почивката Диаш накара Донарума да спасява и паузата дойде при аванс за ПСЖ, въпреки че Меси бе доста незабележим. 

Втората част започна с опасно подаване към Стърлинг, чийто удар обаче не се получи и топката премина встрани. Гостите натиснаха и Де Бройне накара Донарума да спасява с крака острия му диагонален удар. Англичаните тотално имаха инициативата, а ПСЖ дебнеше за контри. 

При една такава ситуация в 65-ата минута Неймар се измъкна, но в последния момент Уокър го притисна и бразилецът стреля неточно. В 74-ата минута обаче, дойде големия момент. 

Меси получи близо до тъчлинията вдясно, след което набра скорост и влезе към средата на терена. Последва пас към Мбапе, чието докосване остави топката на отлична позиция и аржентинецът много майсторски стреля от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл и хвърли феновете в екстаз! 7-и гол за него срещу тимове на Пеп. 

В 79-ата минута Марез бе на път да върне интригата, но Донарума го спря с отлично спасяване с крака. В последните минути Кемпембе блокира алжиреца, а на другия край Едерсон направи важно спасяване. Нов удар на Марез бе спрян от стража на домакините в добавеното време и така парижани дори не допуснаха и гол. 

ПСЖ – Манчестър Сити    2:0

1:0    Гей 8
2:0    Меси 74

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Нуно Мендеш, Ерера, Верати (78 Вайналдум), Гей (90 Данило), Меси, Неймар, Мбапе
Ман Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг (78 Жезус), Грийлиш (68 Фодън)