Бившият нападател на Манчестър Сити и настоящ стрелец на Барселона Серхио Агуеро е отказал две оферти от Ювентус през летния трансферен прозорец. В края на май аржентинецът премина като свободен агент при „каталунците“, където тогава все още играеше и Лионел Меси.

Според Sport.es при отклоняването на предложенията на „бианконерите“ като основна причина Агуеро е изтъкнал желанието да си партнира на терена с Лионел Меси. Въпреки че премина в Барселона, бившият нападател на Атлеитко Мадрид и Манчестър Сити не успя да осъществи мечтата си поради сензационното преминаване на Меси в ПСЖ след 17 години на „Камп Ноу“.

Серхио Агуеро вече два месеца е извън игра поради контузия, но се очаква в най-скоро време отново да се завърне на терена. Барселона има сериозна нужда от увеличаване на класата и конкуренцията в състава и дебютът на аржентинеца за „блаугранас“ в официален мач ще бъде добре дошъл за 9-ия във временното класиране в Ла Лига.

Очакванията са Серхио Агуеро да изиграе първия си официален мач за Барселона на 17-ти октомври, когато „каталунците“ приемат Валенсия.