Членът на изпълкома Емил Костадинов заяви пред Българската национална телевизия, че не вижда програмата на останалите кандидати за президентския пост в БФС. Костадинов обеща, че ако той и колегите му продължат да управляват българския футбол, ще бъде организирана академия за млади таланти към Българския Футболен Съюз.

„Извънреден конгрес, свикан по никое време не е имало от много години. Най-голямата ни грешка е, че не дадохме информация на обществото за свършеното от нас, а всъщност изпълнихме програмата си почти на 100%“.

Костадинов коментира и борбата за президентския пост в БФС – „Аз не виждам другите кандидати да имат програма, а само промяна. Това звучи клиширано. В моя ресор през последната година и половина направихме скаутско и треньорско звено, в което двама нови треньори с Про лиценз започнаха да следят деца до 13-годишна възраст. Целта ни е, ако ни изберат, да стартираме академия към БФС“.

„Вотът трябва да бъде съкровен и личен акт. Урните не са в тъмни стаи, прозрачни са. Досега аз не съм ставал свидетел на непрозрачност. БФС фукнционира добре – за по-малко от месец направихме организация за конгрес с над 600 човека. Промяна се прави с програма, аз не виждам такава от другите кандидати“, заяви още Емил Костадинов.