Националният селекционер на Парагвай Едуардо Берицо бе уволнен от поста, след като вчера тимът записа тежка загуба с 0:4 при гостуването си на Боливия в мач от квалификациите за Мондиал 2022 в зона КОНМЕБОЛ.

След поражението от един от аутсайдерите в групата Парагвай се смъкна до осмо място в класирането с 12 точки, четири по-малко от четвъртия Колумбия, който заема последната позиция, даваща право на директна виза за Катар.

За Парагвай това бе втора поредна загуба в квалификациите, като те имат само две победи в 12 мача от началото на цикъла. "В следващите дни ще дадем детайли за новия треньорски екип", обявиха от Парагвайската футболна федерация.

Според местните медии фаворит за поста е Гийермо Барос Скелото, бившият треньор на Лос Анджелис Галакси, който може да застане начело на Парагвай заедно със своя брат близнак Густаво.

Берицо пое южноамериканския тим през февруари 2019 година, но записа едва седем победи в 31 мача начело на отбора. Аржентинският специалист е водил още отборите на Селта, Севиля и Атлетик Билбао.