Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува Нюкасъл след закупуването от саудитски консорциум по време на днешната си пресконференция преди гостуването на Уотфорд в събота.

Германецът подчерта скептицизма си относно сделката за „свраките“, казвайки, че е останал изненадан от липсата на изявление от изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс след завършването на закупуването.

Той прогнозира, че богатството на новите собственици ще доведе до това клубът да стане „новата суперсила“, но сравни сделката с провалилите се планове за създаване на европейска Суперлига.

„Очаквах някакво официално изявление за това от Ричард Мастърс или някой друг, тъй като очевидно има опасения относно проблемите, свързани с човешките права. На първо време, това не се случи. Това означава, че има нова суперсила".

"Парите не могат да спечелят всичко, но те разполагат с достатъчно средства, за да направят някои грешни решения и след това да вземат правилни такива. Висшата лига явно си е казала „нека да опитаме“. Това е вече третият клуб, който е собственост на държава. В общи линии нещата изглеждат като Суперлигата сега – но просто за един клуб“, започна наставникът на мърсисайдци.

Той не пропусна да отправи критика и към селекционера на Англия Гарет Саутгейт, след като Джо Гомес остана извън състава за международната пауза, като намекна в добавка, че Саутгейт има двойни стандарти, когато избира Джон Стоунс от Манчестър Сити.

„Понякога Гарет реагира така сякаш ако не играеш за клуба си, то тогава автоматично не можеш да играеш за националния отбор. Очевидно, има специално отношение за г-н Джон Стоунс. Гомес е в топ форма – той изглежда много добре. Той е изключителен защитник“.

Ливърпул ще има възможност да се качи на върха във Висшата лига, ако спечели гостуването си на Уотфорд в събота, 16 октомври, от 14:30 часа. Клоп ще се изправи срещу колегата си Клаудио Раниери, който ще направи официалния си дебют начело на „стършелите“.