Лидерът във френската Лига 1 ПСЖ победи шампиона Лил с 2:1 у дома в среща от 12-ия кръг на първенството. ПСЖ остава лидер в класирането с 31 точки, на десет и мач повече от втория Ланс, докато Лил отстъпи с една позиция в таблицата и вече е 11-и с 15 точки.

Гостите можеха да поведат още във втората минута, когато Бурак Йълмаз пропусна да открие резултата сам срещу Донарума. Десет минути по-късно и съотборникът му Джоматан Иконе стреля встрани.

След половин час игра Лил поведе а попадение на Джонатан Дейвид, който показа хладнокръвие в наказателното поле и вкара за 1:0. Пет минути преди края на полувремето Анхел ди Мария имаше чудесна възможност да изравни, но насочи топката покрай вратата. На полувремето доскоро контузеният Лионел Меси напусна играта с травма и беше заменен от Мауро Икарди. Това не помогна особено поне в първите минути на второто полувреме и Джонатан Дейвид пропусна на два пъти.

Анхел ди Мария пропусна втората по-сериозно възможност за ПСЖ в 60-ата минута, когато ударът му беше отразен от вратаря на Лил Иво Гърбич. Неймар беше близо до гола десет минути по-късно, но и той не успя да изравни. Заменилият Меси на почивката Мауро Икарди също пропусна след удар с глава, за да се стигне до гол за 1:1 на Маркиньос в 75-ата минута. Бразилецът се разписа след комбинация между Неймар и Анхел ди Мария.

Икарди можеше да донесе победата с гол пет минути преди края, но Гърбич докосна топката и тя премина покрай вратата. Домакините все пак стигнаха до победата с късен гол на Анхел ди Мария в 88-ата минута след пас на Неймар за крайното 2:1.