Реал Мадрид е все по-близо до привличането на Килиан Мбапе, а на „Бернабеу“ искат да се подсилят и със звездата на Борусия Дордмунд Ерлинг Халанд.

Докато „белите“ се готвят да задействат тези две операции, на дневен ред се появи и друга важна цел пред клуба – преподписване на договора с Винисиус Жуниор. „Операцията“ по парафирането на нов подобрен контракт с бразилеца е не по-малко важна за „кралете“, подчертава „Марка“.

Жуниор блести от началото на сезона и вече се превърна във водещ играч в тима. В последния кръг именно той заби двата гола за победата са 2:1 при визитата на Елче.

Настоящият контракт на бразилеца е сравнително дългосрочен - до лятото на 2024 година. Според него годишната му заплата в момента е 3,5 млн. евро, което е доста по-малко в сравнение с парите, прибирани от другите основни играчи.

Планира се е възнаграждението му да скочи до поне 10 млн. евро.  Целта е и той да придобие  допълнително самочувствие, че вече е основен футболист в тима на Карло Анчелоти.

На “Бернабеу” забелязват как в Барселона наградиха Ансу Фати с нов подобрен договор и са наясно, че Винисиус и агентите му също не пропускат този факт .