Шампионът на Испания Атлетико Мадрид ще пробва да привлече нападателя на Арсенал Александър Лаказет през зимния трансферен прозорец. Френската звезда на „артилеристите“  отдавна е желан от клуба от испанската столица.„Дюшекчиите“ се готвят да отправят официална оферта към голаджията, съобщава „Daily Express“.

Контрактът на Лаказет с лондончани изтича след края на сезона. Голяма е вероятността той да не преподпише и да си тръгне от „Емиратс“ като свободен агент. Испанският шампион възнамерява да възползват от ситуацията и да отправи предложение към французина  през януари. Идеята на мадридчани е да подпишат предварителен договор с него, който да влезе в сила след края на настоящата кампания.

Лаказет акостира в Арсенал от Лион през 2017 година. 30-годишният нападател се превърна във важна фигура за английския клуб, като на сметката си вече има 178 мача и 68 гола за „артилеристите“.

Атлетико Мадрид има сериозна конкуренция за подписа на голаджията. Той е желан още от италианските грандове Интер и Ювентус, Барселона, както и от бившия си клуб Олимпик Лион.