Ливърпул иска да се подсили в атака през януари, привличайки звездата на Спортинг Лисабон Педро Гонсалвеш. Юрген Клоп разполага с немалко опции, но в началото на 2022 година той ще бъде лишен от услугите на Мохамед Салах и Садио Мане, които ще участват на Купата на Африканските нации с националните отбори на Египет и Сенегал.

Желанието на „червените“ да привлекат перлата на шампиона на Португалия обаче е възможно да отстъпи на заден план, след като англичаните чуха освобождаващата клауза на футболиста, пише „Daily Star“.

23-годишният футболист наскоро подписа нов договор със Спортинг. В контракта  има записана клауза за откупуване на стойност от 67,5 милиона паунда. „Лъвовете“ от Лисабон нямат намерение да се разделят със своя футболист за по-малка сума.

Бившият футболист на Уулвърхемптън заби 23 гола в 32 мача през миналия сезон. През тази кампания той продължи добрата си форма, реализирайки три попадения в шест мача.

Гонсалвеш обикновено е използван като крило, но може да играе и като атакуващ полузащитник. Клоп планира той да бъде използван като номер 10 в неговата изпитана система 4-2-3-1.