Отборът на Аталанта спечели с 2:1 ката гост на Каляри на стадион "Сардиния Арена" в мач от 12-ия кръг на италианското първенство по футбол.

Възпитаниците на треньора Джан Пиеро Гасперини всеха важни три точки и поне временно се завърнаха в Топ 4. А този успех е номер 200 за Гасперини като треньор в Италия. Той е бил начело още на Дженоа, Палермо и Интер.

Гостите откриха в 6-ата минута, когато Давиде Дзапакоста прати остър пас за Марио Пашалич, който засече топката в опразнената врата за 0:1. В 27-ата минута сардинци възстановиха равенството.

Жоао Педро получи извеждащ пас зад защитата и се възползва от него, вкарвайки за 1:1. Гостите отново си върна преднината в 43-ата минута, когато Дуван Сапата получи в наказателното поле с гръб към вратата, пребори прекия си пазач и отбеляза за 1:2.

През второто полувреме съдията отсъди и дузпа за гостите в 56-ата минута, но след намесата на ВАР наказателният удар бе отменен. Все пак Аталанта си тръгна с трите точки от това гостуване, като вече има 22 в актива си и излезе на 4-ото място. Каляри пък остава на дъното в таблицата с едва 6 точки.