Играчите на Пари Сен Жермен Лионел Меси и Леандро Паредес се присъединиха към лагера на Аржентина за световните квалификации през ноември. От ръководството на френския клуб недоволстват от факта, че са принудени да спазват правилата на ФИФА и да освободят футболистите, въпреки че те се възстановяват от контузии.

Лионел Меси пропусна последните два мача на ПСЖ заради травма, а Паредес не е излизал на терена от средата на октомври. Парижани се опитаха да повлияят на напускането на своите играчи, като се свържaт с ФИФА, но всички опити са останали напразни.

По-рано през седмицата Лионел Меси беше изпратен в клиника в Мадрид, където проведе специален курс на рехабилитация, пише "Труд". В рамките на няколко часа аржентинецът претърпя два сеанса на терапия на задната част на лявото бедро след травма в квалификациите за Световното първенство през 2022 г. срещу Венецуела (3:1).

Националният отбор на Аржентина има гостуване на Уругвай на 13 ноември като част от квалификациите за Мондиал 2022, а на 17 ноември ще бъде домакин на Бразилия.