Всеки обича ваканциите, но когато говорим за футбол, почитателите на играта изобщо не харесват тези периоди, в които любимите им първенства спират активност. Това се случва за най-дълго време през горещите месеци, но не тях имаме предвид.

По-скоро сочим към онези паузи в клубните лиги, които настъпват тогава, когато в календара идва време за мачове на националните отбори. Тогава настава пълна скука за доста от запалянковците, които не са чак толкова заинтригувани от квалификации или приятелски срещи между отборите на различните страни.

Какво предлага в такива моменти нов букмейкър като Alphawin? Изгодни коефициенти не липсват, въпросът е, че се предлагат за първенства и събития, които са по-малко познати на широката публика. Топ опцията все пак са именно мачовете на националните отбори в Европа, Южна Америка и останалата част от света.

Не е необходимо да се познават в детайли тези състави, понякога и бърз поглед върху класирането в дадена група дава сполучливи идеи за игра. А когато се срещнат големи отбори като Бразилия - Аржентина или Франция - Испания да речем, то можем да очакваме истинско футболно шоу, както и десетки бетинг възможности.

Вторите (и третите) дивизии не спират навсякъде, а там има доста варианти за залози

Когато играят националните отбори, то има прекъсвания в елитните първенства на почти всички държави. Почитателите на футбола не могат да се наслаждават на футбол от Премиър лийг, Серия А, Ла Лига или Бундеслигата. Това не означава, че клубният сезон спира напълно.

В някои от водещите страни във футболна Европа вторите дивизии продължават паралелно с квалификациите на националните отбори - такъв пример са испанската Сегунда дивисион или нидерландската Еерсте дивиси. В Англия пък третото и четвъртото ниво продължава на пълна пара, а знаем, че у нас има много почитатели и на отборите от Лига 1 и Лига 2 като Съндърланд, Ипсуич, Порстмут, Порт Вейл, Транмиър и Олдъм.

Какво предлагат такива двубои? Менюто в мачове от втора и трета дивизия може би е с една идея по-обрано откъм налични пазари, като най-често липсва списък с играчи за прогнози на голмайстори. Но освен това най-търсените от потребителите на букмейкъра Alphawin варианти са там с коефициенти, които заслужават внимание. Краен изход, точен резултат, резултатност в мача, ще отбележат ли гол двата отбора, първо полувреме/краен резултат - такива опции присъстват и при срещите извън елитните лиги в Европа.

Да потърсим ли екзотика от друг континент?

Когато спрат водещите първенства на Стария континент, то продължава да се играе футбол по други територии на планетата. Залози на мачове от Азия, Африка или Южна Америка винаги дават алтернатива, когато календарът е по-разреден откъм клубни мачове. Екзотиката на футбола от другите континенти е вариант за игра, но като цяло залагаме в повечето случаи на сляпо. А и пазарите за някои по-слабо познати шампионати могат да са по-ограничени.

Иначе винаги може да се потърси просто по-различен спорт в двуседмичната пауза без клубен футбол. Баскетболът без съмнение дава най-сериозната алтернатива, защото освен НБА и Евролига се играят още десетки първенства и турнири, а техният календар не съвпада с футболния. Интересът към залозите в тениса също е сериозен, а като изключим декември, играта на корта е активна практически през цялата година.