Легендарният халф на Ливърпул Стивън Джерард днес официално пое закъсалия Астън Вила. Реакцията на привържениците на досегашния му клуб Глазгоу Рейнджърс не закъсня.

Напускането на  Джерард на мениджърския пост на най-успешния клуб в Шотландия, за да поеме Астън Вила вбеси феновете на тима от Глазгоу.

Социалните мрежи бяха буквално залети от негативните им реакции след новината, че бившият капитан на Ливърпул се връща в Англия като мениджър. Някои от феновете го наричат "Абсолютна змия", а други му "пожелават да изпадне с Астън Вила". Трети пък пишат, че решението му е лишено от всякакво уважение към Рейнджърс. Легендата на Ливърпул пое отбора от "Айброкс" през 2018-а като изведе клуба до историческата 55-та титла в Шотландската Премиършип миналия сезон, нарушавайки последователността на Селтик от девет поредни титли и оставайки непобеден през цялата кампания на лигата.

Джерард напуска клуба в решаващ етап от сезона, като шотландският шампион е само на четири точки пред съперника Селтик, с предстоящ полуфинал за Купата на Лигата срещу Хибърниан само след 10 дни и класиране за елиминационната фаза в Лига Европа. Именно тези факти предизвикаха побесняването на запалянковците. Клубът Рейнджърс ще получи компенсация в размер на 2,5 милиона паунда от английския работодател на Джерард.

В отговор на изявлението на Рейнджърс в Twitter един фен написа: "Тъжен тъжен ден. Бих искал да му благодаря за това, което направи за нашия велик клуб, но никога няма да му простя, че ни напусна в този момент и сега загубих ВСЯКО уважение към него. НИКОЙ не е по-голям от клуба". Друг фен, явно несигурен как да приеме новината, написа: "Днес съм раздвоен по въпроса. Яростен съм, че го е направил преди задължителен мач от Европа и предстоящ полуфинал, но също така всички знаехме, че неговата лоялност никога не е била към Рейнджърс в дългосрочен план. Сега искам някой, който може да спечели трофеи и да обича клуба. Кой е следващият?".

В същото време спортният директор на клуба Рос Уилсън запази приличие и обяви, че вратите на клуба винаги са отворени за Джерард. Президентът на клуба също му благодари. Огромна част от феновете обаче са нервирани най-вече за това, че той не удържа на думата си, след като в началото на октомври отхвърли и омаловажи информациите, че се гласи да напуска Глазгоу. Освен това, когато той спечели 55-ата титла, каза на феновете, че предстоят още трофеи.

Един ядосан привърженик от Австралия написа: "Наздраве за спомените, но е малко гадно да си тръгнеш по средата, след като преди няколко седмици каза, че няма да отиваш никъде. Остава приличен мениджър, но е доста далече от статут на легенда". Друг написа: "Абсолютна змия. Дано ги изпаднете. Абсолютно никакви добри пожелания от моя страна, след като направи това в този момент от сезона".