Финландия победи като гост тима на Босна и Херцеговина с 3:1 в световна квалификация (зона Европа). Както е известно, национален футболен селекционер на Босна е българинът Ивайло Петев. Днешният успех е много важен за скандинавците. Петев пък не можа да разчита в този двубой на голмайстора Един Джеко. Таранът е с контузия.

Пуки пропусна дузпа за гостите в 25-ата минута на мача, проведен в Зеница. 4 минути по-късно обаче Форс реализира за Финландия. В 37-ата минута Юка от скандинавците получи директен червен картон. В 51-ата минута обаче Лод бе точен, правейки резултата - 0:2. Менало в 69-ата минута върна 1 попадение за балканците - 1:2. О'Шонеси в 73-ата пък вкара за гостите.

Лидер в група D от квалификациите е настоящият световен шампион Франция с 12 точки от 6 мача. Другите национални селекции имат по 7 срещи като Финландия е с 11 пункта, Украйна с 9, Босна и Херцеговина със 7, а Казахстан с 3.

За Босна предстои домакински мач срещу Украйна, а за Финландия домакинство срещу "петлите", в заключителния кръг от груповата фаза на квалификациите. Отборът, който завърши на първо място ще получи директна квота за Мондиал 2022 в Катар. Вторият тим в подреждането пък ще трябва да ликува в 2 баража, за да се класира за големия форум.