Еди Хау заяви в петък, че трябва да заглуши „шума“, подготвяйки се за официалния си дебют начело на Нюкасъл, няколко седмици след закупуването на клуба от саудитски консорциум.

Бившият мениджър на Борнемут ще търси първа победа за „свраките“ от началото на сезона във Висшата лига при домакинството на новака Брентфорд в събота. Хау бе назначен по-рано този месец. 43-годишният специалист е уверен в силите си и сподели, че няма да има безсънни нощи.

„Трябва да се разгранича от шума, защото той няма да ми помогне в работата и начина, по който се справям с играчите, така че мисля, че това ще бъде един от най-важните фактори за мен. Винаги съм бил горд от работата си с играчите, моите разговори с тях, начина, по който съм се опитвал да ги подобря. Това няма да се промени и сега независимо от ситуацията и факта, че ще се изисква много от мен. Но трябва да приоритизирам, така че смятам, че това ще бъде ключово за мен“, започна той.

Хау призна, че ролята начело на Нюкасъл е голямо предизвикателство – клубът не е печелил трофей от 1969-а насам. „Усеща се, че става въпрос за голяма отговорност. Феновете искат да бъдем успешни, да направим отбор, който те да се наслаждават да гледат – това е голямото предизвикателство пред нас."

"Треньорът, който беше без работа от напускането на Борнемут през август 2020, добави, че началото на неговия престой, по време на международна пауза, е бил много турбулентен. „Мога да кажа напълно искрено, че видях тренировъчното игрище и хотела ми. Не съм видял още самия град по светло – утре ще бъде, всъщност, първият ден, когато съм в Нюкасъл по светло“.

Клубът има едва пет точки от 33 възможни през този сезон и е на пет от спасителния бряг, но това е предизвикателство, което не притеснява Хау. „В Борнемут всяка година ние бяхме в битка за оцеляване. За първите четири години, ние постигнахме нашата цел и останахме във Висшата лига. Така че съм бил в тази позиция много, много пъти. Не е приятно да се бориш за изпадане“, завърши той.