Лион бе наказан да играе домакинските си мачове поне до 8 декември при закрити врати, след като двубоят на тима от Лига 1 с Марсилия през уикенда бе прекратен, след като Дмитри Пайе бе ударен с бутилка в главата.

Капитанът на гостите се нуждаеше от медицинска помощ, след като пострада преди да изпълни ъглов удар в петата минута на неделния сблъсък в дома на Лион, което доведе до принудителното завръщане на двата отбора към съблекалните. Пайе, който не тренира в понеделник, е подал оплакване, като общественият прокурор на Лион разследва случилото се, съобщи ръководно лице от Марсилия за АФП.

Френската професионална футболна лига (ЛФП) заяви, че „след сериозния инцидент, който се случи по време на мача“, Дисциплинарната й комисия е започнала разследване и, като превантивна мярка, взе решение всички мачове на стадион „Парк Олимпик Лион“ да се играят при закрити врати, докато не бъде взето окончателно решение, което няма да дойде до 8 декември.

Това означава, че няма да има привърженици за домакинския двубой на Лион от Лига 1 с Реймс, насрочен за 1 декември. „Хлапетата“ гостуват на Монпелие и Бордо съответно на 28 ноември и 5 декември, като преди визитата на Монпелие предстои гостуване и на датския Брьондби в Лига Европа в четвъртък.